Kefirko

Kefirko je namenski oblikovana posuda za jednostavno pravljenje svežeg vodenog ili mlečnog kefira. Ono što pri pečenju hleba predstavlja aparat za hleb, to je za ipravljenje kefira naš Kefirko!

PREDNOSTI KEFIRKA
●    kontrolisana priprema svežeg domaćeg mlečnog i vodenog kefira, kao i kefira iz biljnih napitaka bez dodatka konzervansa
●    neograničeni broj mogućnosti prilagođavanja kefira vlastitom ukusu
●    domaći kefir, u poređenju sa kupljenim, poseduje više aktivnih kultura karakterističnih za kefir
●    bez BPA i otpadne ambalaže, zbog čuvanja u staklenoj posudi
●    znatna ušteda novca
●    Kefirko je višenamenski proizvod – može biti i cedilo za citrusno voće i posuda za gajenje klica

KORISNOST REDOVNOG KONZUMIRANJA KEFIRA
Korisnost redovnog konzumiranja kefira su veliki udeo vitamina B, folne kiseline, lako probavljivih proteina, dobrih bakterija koje pomažu kod probave, antimikrobni laktobakcili. Kefir pomaže kod oporavka imuniteta, detoksifikaciji, uspostavlja ravnotežu u crevnoj flori kod terapije antibioticima, pomaže kod alergija, slabokrvnosti i zarastanju i obnovi kože kod teških opekotina, snižava krvni pritisak i eliminiše kandidu...

KEFIRKO KOMPLET SADRŽI: 
staklenu posudu Kefirko (850ml), cediljku, knjigu sa 30 recepata, kašiku za mešanje i uputstvo za upotrebu. Kefirko je napravljen u širokoj paleti boja: bela, svetlo i tamno plava, ljubičasta, roza, narandžasta i zelena.

 

POSTUPAK PRIPREME MLEČNOG KEFIRA:

 

POSTUPAK PRIPREME VODENOG KEFIRA:

Kod izrade kefira važan je pravilan omer kefirnih zrnaca i mlijeka / vode:
KOJE MLEKO ODABRATI ZA MLEČNI KEFIR?
Za mlečne kulture najčešće se koristi kravlje mleko. Od njega dobijemo gusti tekući kefir. Sve češće za izradu kefira koristi se kozje mleko. Struktura kozjeg mlijeka je drugačija od kravljeg, zato je kefir ređi. Ovjče mleko sadrži više mlečnog šećera i belančevina od kravljeg,zato od njega dobijemo još gušći i kremastiji kefir.
Biljno mleko primereno je za uzgoj nekih vrsta mlečnih kultura. Sa zrncima za mlečni kefir možemo fermentisati i kokosovo mleko, moramo samo pripaziti na vreme potrebno za relativizaciju zrna. Sa kefirnim zrnima moguće je fermentisati mleko iz semena i orašastih plodova, ali ta vrsta fermentacije nije uvijek uspešna.
Vreme za revitalizaciju: Važno je da prilikom fermentacije kokosovog mleka kefirna zrna revitalizujemo 24 h u mleku životinjskog porekla. Postupak ponavljamo svakih nekoliko dana. Mleko bez laktoze najvjerovatnije neće biti odgovarajuće za fermentaciju. Neke vrste ipak sadrže laktozu, ali i enzim koji osobama sa laktoznom intolerancioom pomaže pri probavi laktoze. Te vrste mleka obično su jako pasterizovane što nije odgovarajuće za uzgoj mlečnih kultura. Laktozu iz mleka je moguće odvojiti i pomoću filtera, ali će kod takve vrste mleka biti premalo hrane za bakterije.
KAKO POSLATI KEFIRNA ZRNCA?
Kefirna zrnca sve vreme rastu i razmnožavaju se, iobičaj je da se višak zrnaca pokloni drugima.
VerVita sokovnici facebook

Pošaljite nam upit ili narudžbu!

Newsletter

Prijavite se za besplatni newsletter!

Videi o proizvodima

Kuvings WHOLE Slow Juicer (Big Mouth Innovation) - Official Video : Best Juicer  B6000 Kuvings Whole Slow Juicer at Ambiente 2014  - just HealthyJuicer Living_foods.mov OMNI V 3 hp Blender Carrot smoothie Test.MOV Apple Goji Sauce Yogurt with OMNI Blender.MOV VerVita SuperBlend - domaća nutella by Dunja Gulin