Antirecejski sok, melem za želudac

Antirecejski sok, melem za želudac

Sastojci: pola glavice kupusa, 3-5 jabuka (sočnih, ne brašnastih!), 0.5 – 1 l vode

Kupus je naša tradicionalna zimska namirnica, poznata po bogatstvu vitaminom C, a posebno po lekovitom delovanju svežeg soka od zelja na većinu tegoba i bolesti želuca. Više informacija o lekovitosti kupusa na: http://www.mojezdravlje.ba/novost/29349/kupus-kao-lijek

Izrada soka je jednostavna… malo kupusa, malo jabuke, malo kupusa, malo jabuke, malo vode… i tako sve dok ne potrošimo sve namirnice. Koren po izboru… daje ljutinu i menja ukus soku, pa se najčešće može izostaviti, ali ako je ljutkasti ukus prihvatljiv, može i koren u sokovnik – prereže se na par manjih komada pre ubacivanja u sokovnik. Vode se dodaje više nego što je uobičajeno za ostale sokove (1:1 voda:sok) iz više razloga, a jedan od njih je taj da uz dovoljno razređeni sok uopće nema nadutosti koja je inače čest pratilac konzumacije kupusa.

Sok je svetlo zelene, skoro prozirne boje, ako je dodato više vode veoma blagog i slatkog, osvežavajućeg okusa, iznenađujuće pitak. (može se procediti kroz sitnu cediljku da se dobije potpuno bistri sok) Serviramo u čaši za vino.

Ukus je toliko dobar da će svi oni koji trebaju zalečiti svoj želudac biti oduševljeni – ovog soka se bez problema može popiti 2-3 čaše odjednom. Nakon par dana s ovim sokom, probava se vidno poboljšava, a ako imate problema sa želucem ili debelim crevom, ovaj sok će vam doći kao melem na ranu!

Nazvali smo ovaj sok antirecesijskim, jer malo novca možete dobiti mnogo potpuno prirodnog soka koji je i tekuća hrana i osveženje, izvor energije i odličan izvor vitamina C, a sve to iskoristivo u našim ćelijama 100%. Pri tome blagotvoran učinak ovog soka na želudac pomaže telu da održi ravnotežu sa svim recesijskim nervozama koje se često zavrte i osete baš u želucu.

Оставите одговор