• Dehidratori Vervita. – jednostavni, praktični, pouzdani, tihi, BPA free ladice, sa digitalnim timerom do 40h, i ručnim termostatom od 29-63 stupnja Celzija. Garancija… prvih 12 meseci sve, sledećih 24 meseca samo delovi (plaća se samo rad servisa i dostava, ali ne i delovi)
  • U svakom dehidratoru nalaze se uključene u cenu uređaja 3 paraflex folije za sušenje tekućih i kremastih uradaka u energetske štapiće, kolačiće, sirove palačinke.  Za standardno sušenje voća i povrća mrežice i folije nisu potrebne. 
  • Obratite pažnju na dimenzije  da ih imate gde smestiti. Dehidratori s 10 fioka su veliki uređaji. Namenjen onima koji će sušiti stalno. Koji će sušiti veće količine bilja, gljiva, celog voća, a naravno da može sušiti i sve sirovojelske recepte kao i modeli s manje fioka
  • Dostupni su dehidratori sa 6, 8 ili 10 fioka, te model s 8 fioka u potpunosti od inoxa.

Dehidratori za konzerviranje i čuvanje voća i povrća

Sušeno voće i povrće ima niz prednosti u odnosu na ukiseljeno, zamrznuto ili skuvano! Budući da se ono ne prokuvava, većina vitamina, i ostalih korisnih sastojaka u njemu ostaje sačuvana. Takođe i odličnog ukusa. Vrlo važno. Sušenom voću/povrću ne moramo dodavati nikakva hemijska sredstva i konzervanse. Bakterije i mikroskopski sitne gljivice koje se nalaze na kožici ploda, pri normalnoj temperaturi se razmnožavaju. Samim tim izazivaju fermentaciju i truljenje ploda, no ako smanjimo vlagu da bude oko 15%, zaustavićemo razvoj tih mikroorganizama. 
Preporučuje se dehidriranje na temperaturi do 45°C.

Dehidratori su Vaše idealno rešenje.Sigurno želite da Vaše namirnice, bile one voće ili povrće očuvate sa svim njihovim korisnim sadržajem, vitaminima i mineralima. 

POGLEDAJ SVE DEHIDRATORE NA SLEDEĆEM LINKU

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin