Svi delovi u kontaktu sa vodom su od nerđajućeg čelika ili stakla!

Potrošnja struje do 3kWh po destilaciji (cca 30-40 din).

Garancija: 7 godina na grejače, elektroniku, motor ventilatora i rđanje!

Nosnica za filter iznutra obložena staklom kao i kapica za sakupljanje vode.

Snaga grejača: 580W

Potpuno automatsko samoisključivanje kad je sva voda potrošena, tj. destilovana.

Dvostruka zaštita od pregrejavanja.

Sveža destilovana voda, čuvana u staklenoj posudi ili staklenim flašama izuzetno  je pogodna za redovnu konzumaciju – pijenje čiste vode, odlična je u sokovima, supama, čaju, kafi, takođe za kućne ljubimce… a posluži će i za peglu, čistač na paru, akumulator.

Zahvaljujemo na poverenju svim kupcima koji su od proleća 2012 vlasnici naših prvih destilatora. Izuzetno nam je zadovoljstvo čuti od naših kupaca da destilator radi barem jednom dnevno, i da je pijenje tako destilovane vode postala njihova sasvim nova zdrava navika. Čuli smo priče o blagotvornom detoksikacijskom učinku destilovane vode, i zahvale kupaca što smo im omogućili pijenje potpuno čiste vode. Čuli smo priče o bojama, vrstama i „mirisima“ kamenca i ostataka destilovanja koji su vrlo različiti od grada do grada. Jedna priča od 01.09 je bio je komentar kupca da ostatak u isparivaču odjednom smrdi… da bi se par dana kasnije ustanovilo da je baš taj dan voda u vodovodu nakon pljuskova bila na neki način zagađena i drugačija nego inače.

O UREĐAJU : 

Važan deo opreme, staklena posuda od 4 litre standardno dolazi u pakovanju zajedno s uređajem(orginal posuda za destilator s ručkom). Original plastična posuda (vrlo kvalitetna) ne isporučuje se sa destilatorom, ali se može dodatno kupiti, dobro dođe kad se destilator poveze na godišnji odmor ili u vikendicu.

Izuzetno poučna knjiga Normana Walkera „Voda i vaše zdravlje“ je naš mali poklon koji ćete naći u vašoj kutiji destilatora. Uz ovu knjigu lakše ćete otkriti mnoge jednostavne tajne detoksikacije organizma pomoću vode.

Garancija punih 7 godina!  

U pakovanju se nalazi i prah (limunska kiselina, 250 grama) za lakše čišćenje naslaga kamenca sa oboda uređaja.

Preporučujemo kupovinu dodatne kutije sa 12 originalnih filtera, čime ste osigurani za celu godinu. Cena kutije sa 12 vrećica je 1990 dinara.

Svi, pa i najmanji delovi uređaja u kontaktu s vodom su od nerđajućeg čelika, ili od stakla. Čak se i filter kesica s aktivnim ugljem smešta u staklenu posudicu, tako da ni u jednom delu uređaja para ili destilovana voda ne dolazi u kontakt s plastikom, što ovaj uređaj čini jedinstvenim po visokim standardima kvaliteta.

Uređaj poseduje sve uobičajene sertifikate za prodaju u Nemačkoj i Americi, te je testiran na zdrastvenu ispravnost u EU.

Original plastičnu posudu možete dodatno naručiti! Dobro dođe kad se destilator poveze na godišnji odmor ili u vikendicu. Ručka i poklopac se mogu u trenu skinuti se sve zajedno složi u destilator za siguran transport!

Delovi destilatora:
Destilator se sastoji od dva dela: Donji deo je posuda sa isparivačem (grejačem). Posuda je kapaciteta 4 l, od istog tipa nerđajućeg čelika kao i svima poznato posuđe za kuvanje. Gornji deo je poklopac za kondenzovanje sa ventilatorom za hlađenje. Unutrašnjii deo poklopca i cevi kroz koje prolazi vodena para i kondenzat takođe su od nerđajućeg čelika. Na izlazu kondenzata nalazi se mali protočni filter od aktivnog ugljenika, kroz koji voda kapa u stakleni vrč od 4 litre.(ili plastični – opcija). Aktivni ugljenik dobijen iz kokosove ljuske zadnja je prepreka za štetne stvari, a istovremeno znatno popravlja ukus dobijene vode.

Tehnički podaci:
Dimenzije: promer 25cm, visina 40cm, posuda promer 20cm, visina 20cm. Snaga grejača isparivača 580W. Buka: konstantan šum ventilatora glasnoće otprilike kao kalorifer. Trajanje destilacije oko 5h15min. Potpuno automatsko samoisključivanje kad je sva voda potrošena, tj, destilovana.  Destilovana voda je sobne temperature – spremna za piće.  Dvostruka zaštita od pregrejavanja. Potrošnja struje cca 3kWh po destilaciji (cca 30-40 din). 

Način rada:
Posuda se napuni vodom do oznake MAX (4l max). Poklopi se gornjim delom, spoji kabel i uključi uređaj na prekidač. Nakon 30min rada destilovana voda počinje kapati iz filtera u vrč. Nikako ne zaboravite staviti posudu ispod filtera da hvata vodu, jer bez posude biće poplava za koju uređaj nije kriv, uređaj ne zna da li je posuda na svom mestu ili ne. Samoisključivanje uređaja je automatsko, kad u posudi više nema vode za ispariti. Uređaj možete ostaviti da radi bez nadzora tek nakon što se koju nedelju iskustveno upoznate sa njegovim radom i sa tri jednostavne radnje koje je potrebno ispravno napraviti: 1. Voda do MAX, ali ne preko MAX 2. Poklopac ispravno poklopljen 3. Posuda za vodu na svom mestu.

Čišćenje i održavanje:
Odspoji se i odmakne poklopac koji nije potrebno čistiti, ali se može obrisati. U posudi isparivača može se na dnu sakupiti i do pune kašičice kamenca od 4 l vode. Ispere se i obriše sloj kamenca sa posude isparivača, sunđerom ili mekanim  čeličnim sunđerom. Ako se na dnu pojave čvrste naslage kamenca koje se ne mogu lako skinuti, ostavi se više sati, još bolje preko noći 1mm vode i 1 mm bilo kakvog sirćeta (3-5 kašikica), tek dovoljno da se naslage prekriju. Sirće će potpuno omekšati kamenac toliko da se može obrisati sunđerom. Destilator je nakon brzog čišćenja i ispiranja odmah spreman za sledeći ciklus. Nije potrebno temeljno čiščenje pre sledećeg ciklusa… ali ipak nemojte da vam naslage kamenca radi nečišćenja postanu tvrde i debele više mm. Generalno čišćenje od kamenca svakih mesec dana ili po potrebi kad je vidljiv sloj kamenca po celoj visini posude: ulije se topla/vruća voda do MAX, i par žličica limunske kiseline, ostavi preko noći da omekša sav kamenac, oriba se i ispere sledeći dan. Filter se menja svaka 2 meseca uz 1 destilaciju dnevno.

Uhodavanje uređaja:
Prvu vodu novog uređaja ili baciti ili iskoristiti za peglu. Od druge destilacije nadalje voda je pogodna za konzumaciju. Za svako duže čuvanje destilirane vode svakako preporučujemo staklene flaše ili orginal staklena posuda sa čepom/poklopcem. Destilovana voda može se izložiti suncu u staklenoj flaši kako bi „oživela“, i dobila dodatni kvalitet.

Energetska ekologija:
U porodici sa 2 člana dovoljna je 1 destilacija dnevno. Ako ste zabrinuti radi potrošnje struje uređaja, koja nije zanemariva, treba znati sledeće: u zimskom periodu sva toplina koju destilator proizvodi ipak ostane u kući/stanu, baš kao da ste imali uključen kalorifer ili grijalicu – ta toplina nije bespotrebno izgubljena već se 100% koristi za zagrejavanje prostora. U letnim mesecima to i nije slučaj – ta toplina iz destilatora je suvišna… planirajte po leti uređaj koristiti na balkonu, ili u kuhinji kad su otvorena vrata, prozor… kako bi izbegli dodatno zagrejavanje prostora i dodatni rad klima uređaja. Jedna od mogućih ideja je smeštaj uređaja na posebnu policu u kupatilu, gde se rad uređaja koristi za dodatno zagrejavanje kupatila, takođe se postiže da šum ventilatora ne smeta u kuhinji/dnevnoj sobi. Ako imate dvotarifno brojilo, planirajte uređaj uključiti u vreme jeftinije tarife, preko noći, da vas ujutro dočeka sveže destilirana voda u pola cene.
Mogu li ja to svaki dan… a ko će se brinuti o tome…ko će čistiti…
Kad isprobate i upoznate na vlastitom telu sve dobrobiti destilovane vode, neće vam biti teško obaviti dnevnu rutinu čišćenja destilatora od kamenca i ponovnog punjenja uređaja (cca 2-3 min), taj proces prirodno je raditi s lakoćom i zahvalnošćugrin. Nema više brige oko hlora, floura, otapala, nitrita, bakterija, teških metala, kamenca, mirisa, ukusa… olakšanje tela koje osetimo pijući tu vodu, i nepostojanje bilo kakve brige oko čistoće vode svakako je vredno tih par minuta aktivnosti dnevno potrebnih za 4 litre čiste vode. Čišćenje i punjenje uređaja nama nije ni najmanje teško, od našeg prvog dana s destilatorom u kuhinji navikli smo se na to da nam destilovanje vode bude isto toliko lak i jednostavan i ugodan zadatak kao što je nekad bilo kuvanje kafe.

Reference uređaja:
Istovrsan uređaj prodaje se već 10-tak godina u Americi: http://www.usawatersystems.com/acatalog/Water_Distiller_MH943.html
u Engleskoj: http://www.ishop.co.uk/item/detoxproducts/MH943.html
u Kanadi: http://www.escience.ca/genSci/RENDER/1012/2030/3088/11668.html
Ovaj u svetu već provereni kvalitet dokazao se i kod nas u Srbiji gde istovrsan uređaj prodajemo pod imenom VerVita, sa našom uobičajeno dobrom stručnom podrškom i paletom potrošnih delova.

Garancija uređaja: Nakon velikog broja prodanih Megahome destilatora, u dvogodišnjoj praksi pokazalo se i dokazalo da je njihova pouzdanost vrhunska a broj kvarova nula.  Iz tog razloga povećali smo garanciju na kompletan uređaj sa opreznih 2 godine (do 09/2104), na punih 7 godina (od 10/2014).  Nova garancija 7 godina odnosi se na sve delove uređaja bez izuzetka: grejač, elektroniku, motor,rđanje lonca.  

Svi kupci Megahome destilatora do 09/2014 gratis dobijaju produženje garancije sa tadašnjih 2 na 7 godina (bez obzira na 2 godine navedene na njihovom garantnom listu).