Bluetooth-om povežite Vaš sokovnik s Kuvings Smart Juicer Global aplikacijom koja će Vam nakon analize prikazati:

– mišićnu masu u kg
– masu masnog tkiva u kg
– procenat vode u telu
– procenat minerala u tijelu
– indeks telesne mase
– procenat masnog tkiva u telu
– vaš bazalni metabolizam (koliko kalorija dnevno vaše telo troši u mirovanju)

Još sigurniji

Sistem s okruglim otvorom i korpom za ubacivanje namirnica osimšljen je da bude još sigurniji – deeca rukama ne mogu dosegnuti pokretne delove sokovnika što ga čini još sigurnijim za korišcenje.

Vijak i sito izrađeni su od izuzetno čvrstog i ekološki prihvatljivog ULTEM-a koji se koristi i u medicini. Svi plastični delovi napravljeni su od visokokvalitetnog, ekološkog Tritan materijala, koji ne sadrži štetne hemikalije BPA (bisfenol A). Tritan je kao siguran materijal odobren od strane US FDA, evropske i japanske NSF »Health department for use in food containers«.

HLADNO CEDJENJE

  • Sok se cedi cedjenjem pri niskoj brzini (60 obrtaja u minuti), te tako zadržava sav ukus i nutrijente. VerVita Elite lagano cedi, dok tradicionalni sokovnici pri velikim brzinama melju i seku sastojke što uzrokuje stvaranje topline te gubitak dragocenih hranjivih stvari u soku. Takođe, zbog brzine dolazi do raspršivanja soka u sitne kapljice, što uzrokuje brzu oksidaciju, a dobijeni sok se razdvaja na vodenasti dio i penu, što kod hladnog ceđenja nije slučaj.
  • Raznovrstnost: hladnim ceđenjem možete cediti i namirnice poput zelenog lisnatog povrća, pšenične trave, oraha, nara i dr. Takođe možete praviti razna biljna mleka (bademovo, sojino, konopljino, heljdino i dr.).
  • Tih način rada: neuporedivo je tiši od tradicionalnih sokovnika. Sve što se čuje jeste zvuk pucketanja sočnih plodova voća i povrća!
  • Veća količina soka: yavisno od namirnice, hladnim ceđenjem ćete dobiti 10-50% više soka!
  • Brzo ispiranje: zbog specifičnog načina rada sokovnika možete ga brzo isprati pre čišćenja ili da bi isprali ukus između ceđenja različitih sokova – sa zatvorenim čepom na izlazu za sok ulijte vodu dok sokovnik radi pazeći da se ne prelije iz bubnja. Pustite ga da tako kratko radi te zatim otvorite čep i pustite da sva voda istekne iz bubnja. Postupak ponovite po potrebi.
  • Sok bez razdvajanja: Sok dobijen hladnim ceđenjem do 2 dana možete držati u frizideru bez značajnog gubitka nutrijenata. Zbog razlike u gustoći hladno ceđeni sok se može razdvojiti na slojeve koji laganim mešanjem nestaju, što je potpuno različito od razdvajanja soka zbog oksidacije kod tradicionalnih, centrifugalnih sokovnika koji pri vrlo visokim brzinama seku namirnice mešajući ih sa vazduhom. Centrifugalni sokovnici zbog velike brzine proizvode toplinu koja uništava nutrijente (posebno je osetljiv vitamin C) i uzrokuje razdvajanje soka na bledi, prozirni deo i penu koja se skuplja na površini.