SNAGA I BRZINA

Snagom od 950 W i velikom brzinom blendira i usitnjava sve, pa i najtvrđe namirnice

IZDRŽLJIVOST

Robustan dizajn garantuje trajnost blendera i u zahtevnim uslovima rada. Traje višestruko duže od običnih blendera.

SVESTRANOST

Tri brzine za sve načine usitnjavanja voća i povrća, svežeg ili zamrznutog, leda ili tvrdih semenki, mlevenje žitarica (i rogača) u brašno.

AUTOMATSKI RAD

Jednostavno pokretanje i automatsko isključivanje uz zvučni signal na kraju ciklusa… tolika snaga uz samo jedan dodir.  Nezamenjiva opcija u komercijalnoj upotrebi gdje se rade i stotine ciklusa dnevno! 

Blender dolazi sa 5 godina garancije na kućnu ili 2 godine garancije za komercijalnu upotrebu!

Garantujemo (jer smo isprobali) 10 glavnih prednosti VerVita Omniblend blendera

 

 • Najpovoljniji profesionalni blender na tržištu („Best Buy“);cena-kvalitet
 • Kvadratna posuda 1.5 l u kojoj ne treba potiskivati namirnice tokom blendiranja i iz koje je lakše lopaticom izvaditi namaze uz manji ostatak skupih namirnica u posudi.
 • Buka primetno manja od sličnih blendera.  Takođe u ponudi dodatne opreme –kutija za potpunu zaštitu od buke!
 • Manja visina i moderan dizajn – idealno stane ispod kuhinjskog elementa – približne je visine kao i VerVita sokovnik 
 • Moderan elektronski upravljan motor koji troši manje struje pa se manje greje i duže traje, a brzina ne pada s opterećenjem.
 • Nož sa 6 oštrica od japanskog čelika jednako je dobar za suve namirnice (semenke, žito) kao i za napitke.
 • „One-Touch“ – jedan lagani dodir za soft-start i komadanje u prvoj, ubrzanje i usitnjavanje na drugoj brzini i superbrzi finiš u trećoj brzini – samoisključivanje nakon 35, 60 ili 90 sekundi.

Osigurana kupovina, servis, podrška i rezervni delovi

USLOVI GARANCIJE:

Garancija 5 godina na: motor i upravljačku elektroniku, nosac noža(bokala) na bazi, i sve ostale električne i mehaničke delove na bazi blendera.

Garancija pokriva Fabričke defekte na novoj posudi blendera i nožu koji nisu uzrokovani istrošenošću.
Garancija ne uključuje kvar ležaja na sklopu nož/ležaj koji se smatra potrošnim delom.
Sklop nož/ležaj smatra se osnovnim i najčešćim potrošnim materijalom sa očekivanim rokom trajanja od:

 • 3-7 godina – povremena kućna upotreba 1-2 puta nedeljno
 • 2-3 godine – redovna upotreba 1x dnevno ciklus 60 sekundi pravilno održavanje
 • 1 godina – upotreba 2-3 puta dnevno ciklus 90 sekundi pravilno održavanje
 • 3-6 meseci – profesionalna upotreba u juice barovima sa od 20 pa do 100 i više ciklusa dnevno bez obzira na održavanje

Cena sklopa nož/ležaj je 40Eur. Slanje blendera ili posude u servis nije potrebno, novi komplet nož/ležaj samostalno se i lako montira na posudu umesto dotrajalog – šaljemo poštom.  Ako ste u mogućnosti doći do nas, zamena je gotova za par minuta, usluga zamene se ne naplaćuje.

Garancija takođe ne ukljucuje: zamućivanje posude od inače providne (kad je nova) BPA-free nesalomljive plastike, ogrebotine i oštećenja na posudi i ostale estetske promene na posudi i uređaju uzrokovane dugotrajnim korišcenjem i pranjem. Preporučujemo da kod 2, 3 ili 4 zamene noža, nakon par godina, umesto sledećeg noža nabavite kompletnu novu posudu sa poklopcem.

Garancija ne pokriva kvarove uzrokovane nepravilnim korišcenjem uređaja, mehanička oštećenja od pada, električne kvarove usled potapanja baze u vodu, ili udara groma

Kvadratna posuda (BPA free) koja i dolazi u kutiji sa blenderom ima jednostavniji poklopac, lakša je i brža pri rukovanju i čišćenju, lakše se s dna posude pokupe kreme i namazi, nije potrebno dodatno usitniti veće komade namirnica jer sve s lakoćom povuče u vrtlog noževa  – naš je izbor s kojim nećete pogrešiti.

Veća, viša, okrugla posuda od 2 l može se dodatno kupiti. Okrugla posuda pogodnija je za usitnjavanje žita, lana, kafe i sličnih suvih zrnastih namirnica, što se u praksi ipak retko koristi.  Preporučujemo da je nabavite samo ako često pripremate više od 1 lit napitka odjednom (to je jedini pravi razlog za kupovinu ove veće posude).  Set nož/ležaj je identičan u obe posude.  Ako želite blender dobiti sa tom većom posudom umesto sa standardnom kvadratnom, to trebate posebno napomenuti i tražiti kod narudžbine.  Cena za blender u tom slučaju je malo veca(15Eur)

ODRŽAVANJE

Odmah po završetku rada, istočite napitak u čaše ili stakleni bokal.  Isperite posudu toplom vodom, sipajte 0.5 l vode sa par kapi deterdženta za suđe, stavite na blender i uključite na 5-10 sekundi.  Dobro isperite penu, okrenite posudu da se osuši.  Pranje posude odozdo gdje je ležaj, nije potrebno.  Pranjem odmah nakon korišcenja posuda će puno duže ostati kao nova.  Ostavljanjem napitka ili vode u posudi duže vreme skraćuje  vek trajanja ležaja, a posudu i noževe će uhvatiti naslage boje/kamenca.

TRAJNOST 

Blender VerVita Omniblend V konstruisan je da u tropskim uslovima (da, popularan je i širom Indonezije po ltovalištima) nadživi najmanje 10 posuda ili 30 noževa.  U takvoj tropskoj intenzivnoj upotrebi juice barova mali kućni blenderi ne bi izdržali ni mesec dana.  Snažna ventilacija čuva motor Omniblenda hladnim bez obzira na opterećenje i broj uzastopnih ciklusa, što garantuje dugovečnost motora bez poznatog mirisa paljevine koji označava početak kraja svakog malog kućnog blendera.

 

SERVIS

Prosečno vreme trajanja servisa je 24 sata. U 3 godine prodaje Omniblend blendera, ukupan postotak kvarova baze je oko 1%, što je u svetu profesionalnih blendera jako dobar rezultat.

KOMERCIJALNA UPOTREBA

Preporučujemo da se konsultujete sa nama kako bi vam pomogli kod odabira opreme.  Najvažnije je uvek imati ispravnih dodatnih posuda i rezervnih noževa.  

 

TRIK ZLATA VREDAN!

Za zelene kašaste sokove, prvo se blendira ciklus 35 sekundi sa punom količinom vode i svim čvrstim i žilavim namirnicama iz recepta (zelenje, đumbir, limun…).  To potpuno emulzuje zelenje, koštice limuna, vlakna đumbira.  Kad je ciklus gotov, dodamo preostale mekane namirnice iz recepta:  jabuku, krušku, bananu, poklopimo i blendiramo sledećih 35 sekundi.  Na taj način blender se „posveti“ samo zelenju prvih 35 sekundi, i usitni ga daleko bolje nego ako sve zajedno natrpamo u posudu odjednom.  Ovakva dva ciklusa po 35 sekundi više usitne zelenje, nego jedan ciklus od 90″ sa svim namirnicama odjednom.  Zelenoljupci, probajte ovako, i vidjet ćete iste rezultate kao da ste radili u nekom bitno skupljem blenderu!

BLENDER VERVITA - UGRAĐENA SIGURNOST

 • Sigurnosni prekidač sa zadnje strane: Ako je nož u posudi blokiran čvrstim predmetom (velika koštica, kasika, nož…) pre uključivanja motora, ovaj ce prekidač automatskim isključivanjem sprečiti pregaranje tako blokiranog motora. Resetovanjem prekidača blender je spreman za ponovni rad.
 • Leziste i pogon noža na bazi blendera (oblik pecurke) Leziste – pecurka je projektovana da u slučaju upadanja vrlo čvrstog predmeta u posudu za vreme blendiranja (kao npr. kasika, nož), dođe do pucanja pecurke i prekida pogona. Tako ce se sprečiti  uništenje noža i posude, i štiti vas od mogućih povreda.
 • Nakon mnogo uzastopnih ciklusa blendiranja bez pauza, motor se može previše ugrejati. Termo zaštita motora privremeno će prekinuti rad i zaštititi motor od oštećenja.  Sačekajte 5-10 minuta da se motor ohladi i zaštita isključi, te nastavite sa radom.
 • Posuda je od nesalomljivog polikarbonata. Uz ovakvu snagu motora, metalni nosac(pecurka)  i jake noževe, staklena posuda bi se mogla razleteti kod ubacivanja metalnih predmeta i uzrokovati teške povrede.  Zato se umesto stakla koristi BPA free materijal po imenu tritan-kopoliester, potpuno nesalomljiv i lagan za korišcenje i čišćenje, jako siguran u zaštiti korisnika u takvim slučajevima.
 • Nož i ležaj noža su vrhunskog kvaliteta, ali se smatraju potrošnim materijalom. Omogućavaju najmanje 1000 prosečnih 35” ciklusa blendiranja.  Oštrica noža i ležaj istroše se nakon mnogobrojnih ciklusa. Kad kroz ležaj na dnu posude počne propuštati voda, vreme je za novu posudu ili zamenu noža s ležajem u servisu.

 

ZA BLENDERE – SIGURNOST JE NA PRVOM MESTU!

 • pročitajte celo uputstvo za upotrebu i garantni list pre korišcenja blendera
 • ako su deca u blizini, blender obavezno isključite iz utičnice nakon svake upotrebe! Ako su vaša deca radoznala i mogu ga sami uključiti, svakako sklonite blender na sigurno van dohvata dece.
 • vrlo je opasno gurati namirnice u posudi bilo kakvim predmetom dok blender radi!
 • noževi su izuzetno oštri – ne dirajte ih prstima kod čišćenja!
 • ne polivajte bazu i motor sa vodom – neka baza uvek bude suva!
 • posuda mora biti poklopljena prilikom blendiranja
 • pridržite rukom posudu kod blendiranja tvrdih ili smrznutih namirnica (koštice, led…)
 • ne naginjite blender za vreme blendiranja!
 • ako namirnice treba pogurati do noža jer ih nož ne hvata i ne vuče, namirnice prema dole u vrtlog (redak slučaj u kvadratnoj posudi), isključite program i par puta dodirom tipke PULSE „poskočite“ namirnice u posudi.  Ako ni to ne pomogne, sklonite posudu, otvorite poklopac i uz pomoć drvene ili plastične kasike pogurajte namirnice prema dolje.
 • proces blendiranja, ako potraje više minuta, može ugrejati tecnost na visoku temperaturu. Budite jako oprezni kod takvog načina rada koji se ne preporučuje.

ne punite posudu sa više od 2/3 volumena. Prepuna posuda kod blendiranja može izbaciti deo tecnosti napolje uz poklopac, taj višak tecnosti cedi se spolja po stranici posude sve do gumene podloške gdje je vazdusno hlađenje motora može povući ispod pecurke u kućište motora – taj višak tecnosti je glavni (i vidljivi) uzrok kvarova motora i elektronike koji u tom slučaju nije pokriven garancijom!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu
×
×

Cart