Neotkriveno zeleno blago

Neotkriveno zeleno blago

Sastojci: 1 keleraba s lišćem, 1 jabuka, 1 šargarepa, 1 dl vode.

Keleraba raste iznad zemlje za razliku od svoje najbliže rodbine repe. Izrazito je blagog ukusa, obiluje vitaminom C i B1, gvožđem i vlaknima. Više o njoj na http://www.coolinarika.com/namirnica/koraba/

Donji dio lišća – stapke izrežemo na komadiće cca 1-2 cm dužine, jer bi u protivnom vlakna mogla zaglaviti sokovnik. Glava takođe sadrži vrlo snažna vlakna koja se protežu od vrha do dna, tako da se i glava reže na poprečne ploške pre stavljanja u sokovnik… kora se ne guli. Naizmenično se stavljaju komadi stapke, lista, glave kelerabe, jabuke i šargarepe u sokovnik, na kraju se doda vode.

Sok je tamne zelene boje, blagog i slatkog, osvežavajućeg okusa, iznenađujuće pitak, može se procediti kroz sitnu cediljku da se dobije bistri sok.

Serviramo u koktel čaši. Ukus je toliko dobar da će svi oni koji žmure pred zelenim sokovima biti potpuno, ali baš potpuno iznenađeni – idealan recept za one koji se još nisu upoznali sa okusima zelenog!

Jedna čaša ovog soka može opskrbiti organizam sa dobrim delom dnevne potrebe vitamina C i gvožđa koji su u ovom potpuno svežem obliku lako dostupni i pravo su blago za obnavljanje ćelija našeg tela.

Оставите одговор