Tekući sladoled Popaj

Tekući sladoled Popaj

Sastojci: sveži mladi spanać 200 g, 2 smrznute banane (zrele i oguljene prije smrzavanja), 2 srednje domaće jabuke, manja šargarepa, 2-3 dl hladne vode.

Za pripremu narežemo smrznutu bananu na kriške veličine 2 cm, jabuku izrežemo u četvrtine, šargarepu uzduž prepolovimo. (Ukoliko niste pripremili zalihu smrznutih banana, posluži će za recept i sveže, zrele banane, a šargarepa je tu samo da poveća iskoristivost sokovnika, može i bez nje).

Operemo busen spanaća pod mlazom vode, prstima  odstranimo (ili odrežemo) peteljke do 1cm iznad crvenog korena (taj deo ne ide u sok) i stavimo mokri busen spanaća u sokovnik. Sledi kriška banane, pa kriška jabuke. Ponovo sledi busen spanaća, kriška banane pa kriška jabuke. Kad potrošimo pola namirnica, ubacimo pola šargarepe i zalijemo s pola vode, i odmah nastavljamo dalje sa spanaćem. Za kraj ostavimo ostatak šargarepe, koji će sve ostatke jabuke i banane izgurati van kroz sito, i zaključimo s ostatkom vode.

Ovaj napitak je prava osvežavajuća energetska i vitaminska bomba. Da je mornar Popaj znao za sokovnik VerVita – na ovaj način bi s njim pripremao svoj spanać!

Ukus Popaj tekućeg sladoleda ugodno će vas iznenaditi, tako je dobar da ga i deca rado piju. Ovo je jedan od najboljih recepata za početnike koji trebaju upoznati svoje nepce s ukusnim zelenim sokom koji se miriše i kuša kao frape od banane!
Serviramo u koktel čašama i pijuckamo polako, uživajući u svakom gutljaju.  Ako deca kimaju glavom radi zelene boje… ispričajte im priču o Hulku ili Popaju…

Оставите одговор